#IETSTOF » #IAMBAGSFORCHANGE

IAMbagsforchange : twee projecten werden uitgewerkt: IAMGezôarde waarbij de lokale jeugdbeweging werd gesteund en #IAMARTIST waar 35 kunstenaars prachtige werken maakten op I AM tassen, tassen die via vzw ietStof zullen verkocht worden om de creatieve sector en zo de kunstenaars zelf te steunen.

 

 Probleem waar IAMbagsforchange wil aan werken: 

Wereldwijd geraakt maar liefst 40% van de producties niet meer tot bij de consument ten gevolge van overproducties. Dit is enorm milieubelastend. Nog hallucinanter is dat van deze overproducties tot 90% gewoon wordt verbrand en slechts een heel klein gedeelte wordt gerecycled terwijl deze artikelen nog nieuw zijn. Tijd om dit te stoppen en hier wat creativiteit op los te laten! 

‚Äč

Concept:

Met het IAMbagsforchange-concept willen we aantonen dat er veel creatieve manieren zijn om met geproduceerde modeartikelen om te gaan en 'hun leven' zo nuttig mogelijk te maken. Dit loopt voor de de I AM tassen samen met een productieprincipe : we maken maar nieuwe artikelen wanneer de reeds geproduceerde een nuttige bestemming kregen. Doel is op termijn een platform te creëren waarbij mensen die creatieve ideeën hebben ivm re-fashion elkaar kunnen inspireren. 

 

#IAMARTIST is een project waarbij kunstenaars I AM tassen beschilderen en er hun creativiteit op los laten. De kunstwerken worden te koop aangeboden en meer dan de helft van de opbrengst gaat naar de kunstenaars.

 

 ! De I AM veggie collectie is een mooi voorbeeld waar de eerste stappen werden gezet om leder te vervangen door een milieu en diervriendelijk alternatief.

Vanwege de ouderdom en het experimentele karakter van deze collectie is het aangeraden deze met een voorzichtigheid te benaderen.

Deze collectie is aangeduid met vermelding VEGGIE